Concello de Verín

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Cidade Novas A UNED imparte un curso sobre licores e destilados no Museo Claustro Mercedarios do Concello de Verín
A UNED imparte un curso sobre licores e destilados no Museo Claustro Mercedarios do Concello de Verín PDF Imprimir Correo-e
Martes, 08 Xaneiro 2019 13:57

Os días 18 e 19 deste mes, a  UNED impartirá en Verín o curso  "Destilados e licores", que se vai a desenvolver nas instalacións do Museo  do Viño dous  Mercedarios. Consta de seis horas lectivas e a docente é Sandra Cortés  Dieguez, doutora en Química pola Universidade de Vigo, licenciada en Química Analítica pola Universidade de Santiago de Compostela; máster en Viticultura, Enoloxía e Márketing do Viño,  formadora do panel de cata Bagazo de Galicia e investigadora no Departamento de Enxeñería Química da Universidade de Vigo desde o ano 2010.

O curso deseñouse con 30 prazas e a matrícula custa 10 euros. A través desta iniciativa daranse coñecementos de elaboración de destilados, destacando os elaborados con bagazos de uva, ademais de degustar os destilados de “ bagazo” de Galicia, os envellecidos, augardente de herbas, Licores Tradicionais, Licor Café e Licor de Herbas, así como grampas, augardentes do  Liébana,  marc de #Cava e  Pisco.

O programa de sesións abrirase o venres, 18 de xaneiro, de 18.00 a 19.00 horas, con teoría para tratar da elaboración de destilados – materia prima – equipos de destilación – procesos de acondicionamento. A continuación, desde as 19.00 ás 20.00 horas, explicarase a identificación práctica de compostos positivos e negativos para o aroma. Despois tratarase acerca das xeneralidades sobre a análise sensorial aplicada a destilados para finalizar a xornada coa degustación de oito destilados.

Ao día seguinte, sábado 19 de xaneiro, de 10.00 a 11.00 horas, Sandra Cortés falará sobre a elaboración de licores – materia prima – equipos de destilación – procesos de acondicionamento. Tras esta sesión teórica haberá unha degustación de licores tradicionais. Unha vez finalizada, a partir das 12.15 e ata as 13.00 horas terá lugar unha nova degustación mediante cata comentada de augardentes e licores de distinta orixe e procesos de elaboración, para definir  descriptores sensoriais e peculiaridades a partir de dez mostras.

Esta actividade en Verín está patrocinada polo  Concello de Verín e dirixida por Jesús Manuel García Díaz, director do Centro Asociado á  UNED en Ourense e coordinada por Luís José López  Paadin, autor da Guía de Viños de Galicia.

 




Guía da Comarca de Verín













Plan Xeral de Ordenación Urbana

Sede electrónica
Buzón do Cidadán


A un click


Biblioteca Municipal








Visor Sixpac